Cane Corso

cane corso Aradam is een van onze eerste Cane Corso's

Karakter van de Cane Corso.

Een goede Cane Corso is een temperamentvolle, betrouwbare, moedige en  evenwichtige hond met een ietswat zefstandig karakter. De Cane Corso behoort tot de dogachtigen en dat houdt automatisch in dat er een goede, actieve en langdurige socialisatie dient plaats te vinden.
De Cane Corso is niet voor iedereen geschikt. De hond is groot en sterk en daarnaast nogal zelfstandig, sommige hebben een dominante inslag.
Zijn baas dient verstand van honden en opvoeding te hebben. En het liefst ervaring met dogachtigen.

Socialiseren.

Ook na de puppie tijd dient hij volop tussen de mensen te zijn om te voorkomen dat hij bovenmatig wantrouwend naar vreemden wordt.
Een goede opvoeding is zeer belangrijk. Een rustige aanpak werkt vaak het beste.
Maar de Cane Corso heeft wel een echte baas nodig. Indien u niet consequent bent raakt de hond onzeker en weet hij niet wat er van hem verlangd wordt wat tot problemen kan lijden.

Training.

Een goede puppie en gehoorzaamheids training is zeker aan te raden. De Cane Corso leert hier heel veel en hij vind het echt heel erg leuk.
Ze leren heel snel…. de goede dingen maar dus ook de slechte dingen.
De Cane Corso is slim genoeg om goed in gedrag en gehoorzaamheid mee te komen en niet te zwaar om aan actieve sporten deel te nemen.
De Cane Corso is waaks van nature. Dit hoeft men niet aan te leren en het is zelfs onverstandig het te stimuleren. Hij stelt zich gereserveerd op naar vreemden maar hoort bij uw bijzijn het bezoek zonder problemen binnen te laten. Echter zal hij bij uw afwezigheid tot het uiterste gaan uw bezittingen te beschermen.

Kinderen.

De Cane Corso is mits goed opgevoed een zeer aanhankelijke en vriendelijke hond. Meestal kan hij uitstekend met kinderen overweg al kunnen ze soms wat lomp en onstuimig zijn en uw kind omver lopen.
Let wel op.. sommigen Cane Coros’s zijn meer beschermend en kunnen soms moeite hebben met andere kinderen die wilt met uw kinderen spelen of daar achteraan rennen. Is uw hond allert zet hem dan weg als het te druk wordt in huis.

Andere honden en dieren.

De Cane Corso gaat goed met andere huisdieren in het gezin om.
De omgang met andere honden is per hond verschillend. De ene kan er uitstekend mee overweg, de ander kan zich behoorlijk dominant opstellen. Hij zal niet snel zelf de confrontatie op zoeken maar gaat deze zeker niet uit de weg als hij wordt uitgedaagd.
Wilt u een 2e hond erbij dan raden wij ALTIJD aan de 2e van het andere geslacht te nemen. We zien dat er toch regelmatig gevochten worden bij mensen die 2 reuen of 2 teven samen hebben. Ook als uw eerste hond erg makkelijk is.
Bij een Alano is een 2e hond erbij van hetzelfde geslacht vaak geen probleem. (Let wel dat de 2e hond dan ook een makkelijk ras is ten opzichte van sexegenoten.)

Sportief of niet?

De Cane Corso heeft veel beweging nodig. Wel het eerste jaar voorzichtig zijn en niet te lang wandelen en laten spelen ivm de gevoelige heupen.
De een vind het vaak geweldig met de baas te gaan fietsen of joggen de ander is lui en heeft behoefte aan minder beweging.
Er zit veel verschil in het ras. De een is een echte waak en of sporthond, de ander veel luien en dommer.
Indien de Cane Corso genoeg beweging en afleiding krijgt is hij in huis een rustige hond.

Wij zijn lid van de Cane Corso Club Nederland.

Bekijk hier de door ons gefokte Alano’s en Cane Corso’s.