Over ons

La Potenza E L’ Amore is sinds 2002 een begrip in de Cane Corso wereld.
In 2004 is ons (Sandra en Jeroen) eerste nestje Cane Corso’s geboren. 1 pup. Nederlands Kampioen en Luxemburgs jeugdkampioen Asia.
Sinds 2012 fokken we ook met de Alano Espanol. Nazaten van onze honden zijn wereldwijd verspreid en in diverse stambomen en bloedlijnen bij collega’s in Nederland en ver daarbuiten terug te vinden.

Waar we op letten.

De honden waar mee gefokt wordt worden gerontgend op HD en ED, (Onze HD en ED uitslagen vind u hier) zijn uitmuntend van type en moeten daarnaast goede karakters hebben die passen in deze maatschappij.
Voor ons zijn alle 3 de punten bijna even belangrijk. Voorop gezondheid en karakter, en heel dicht daarop het uiterlijk.
De Alano Espanols waarmee gefokt wordt werden in Spanje aangekeurd zodat er stambomen aangevraagd kon worden voor de pups.
Sinds 2020 kunnen zij gelukkig ook ingeschreven worden in het NHSB van de Nederlandse Raad van Beheer. Ze krijgen dus een een Nederlandse stamboom en vallen daardoor buiten de hoogrisicohonden wet die dreigt te komen.
In 2012 hebben we het 1e nestje Alano Espanols gefokt. Tevens is dat het eerste nestje Alano’s dat in Nederlands is geboren.

Mien, een teefje uit dat nest was de eerste Alano geboren en wonend buiten Spanje die Spaans kampioen is geworden. Daar zijn we uiteraard erg trots op.
Uiteraard zijn we aangesloten bij zowel de Cane Corso Club Nederland als de ANCAE, Alano Espanol Club van Spanje, en voldoen we ruim aan hun fok eissen.

Gastgezin worden / co ouderschap.

De meeste honden wonen in Co-ouderschap, 5 wonen er thuis. Alle honden hebben zo een fijn en vrij leven zonder in kennels te moeten vertoeven. Wilt u meer weten over gastgezin worden neem dan gerust contact met ons op.
Meestal zoeken we iemand voor een teefje. Mochten we daar later de nestjes mee doen dan kan dat bij ons of bij u thuis.

Opvoeding en socialisatie.

De pups worden geboren in huis en komen ook in de woonkamer.
De eerste weken verblijven ze in huis in hun eigen kamer met buitenren.
Zodra ze groot genoeg zijn gaan ze dagelijks ook de grote speelweide in. Ze kunnen daar de hele dag lekker rennen en spelen en wennen aan het geluid van het verkeer op de weg. Ze komen ook veel in contact met de andere honden, meer dan voldoende bezoek mogen ook op de oprit kennis maken met het passerende verkeer, auto’s , trekkers , fietsers en wandelende passanten.

Wij zijn lid van de Cane Corso Club Nederland.
Wij zijn lid van de Ancae.