Gezondheid

In beide rassen komen helaas gezondheidsproblemen voor.  Over het algemeen is de Cane Corso 1 van de gezondere molossers met als Alano  Espanol misschien wel de koploper. Maar ondanks dat de ouder dieren door ons getest worden zullen nooit alle pups gezond zijn. Door goed fokbeleid probeer je wel de kans op problemen zo klein mogelijk te houden. Wij adviseren daarom om altijd een gezondheids verzekering te nemen.

Een goede verzekering voor een molosser is die van Protec Dier en Zorg en bijvoorbeeld van Ohra. Check altijd voor het afsluiten of nog steeds erefelijke gebreken als ED en HD operaties vergoed worden, OOK voor de ZWARE RASSEN!

Zeker de eerste 2 jaar omdat dat een risico leeftijd is. Zeker bij de Cane Corso omdat daar Cherry eyes veel voorkomen. Bij de Alano is dat zeldzaam. Ook zijn deze grote honden gevoelig voor knieband problemen. Daarnaast komen er soms hartproblemen , epileptie, ED , HD, OCD, OCD in de schouder etc soms voor. De meeste verzekeringen vergoeden geen aandoeningen aan heupen en ellebogen (Protec wel, maar check altijd de voorwaarden omdat deze informatie verouderd kan zijn. Sommige verzekeringen vergoeden ook alleen maar tot een bepaald aantal kilogram volwassen gewicht!) maar vergoeden wel de andere aandoeningen.De bovenstaande aandoeningen komen het meeste voor. Andere afwijkingen zijn zeldzamer.

Onze HD en ED uitslagen

Cane Corso:
Asia HDA
Brilha HDA
Che Guevara HDA
Cirino HDA
Caya HDA
Chiara HDC
Delizia HDA
Eros HDA
Elenore HDA
Evita HDB
Eclips HDA
Editha HDA
Jana HDD
Kwanto HDB
Kalima HDA
Khantor HDC
Kuzco HDA
Kulta HDA
Maura HDA
Maurizio HDA
Medoro HDA
Milo HDA

Neo HDB
Pascal HDB
Prima Donna HDA
Quira HDA
Rivano HDA
Romano HDB
Ruvida HDA
Sandra HDB
Silvana HDA
Ultimate Star HDA
Valentina HDD
Warrior HDA
Wyona HDA
Wanda HDA
William HDA
Yasmin HDA ED0
Yentle HDA ED0
Yenzo HDA ED0
Byanca HDA
Daddy’s Girl HDA
Felix HDA ED0
For Zoe HDA
Jale DAA ED0
Jaela HDA
Javaz HDA ED0

Alano Espanol:
Back to Black HDA EDvrij
Mien HDA EDvrij
Miss Holland HDA EDvrij
Blink HDD
Star HDA EDvrij
Orco HDA EDvrij

De Raad van Beheer heeft een pagina genaamd Geneaties en gezondheid. Op deze pagina vind u gezondheidsuitslagen. Klik Hier

Op de over ons pagina vind u meer informatie over ons en onze puppies.