Cane Corso en Alano Espanol gefokt

cane corso sandra is multi kampioen champion cane corso

Deze Cane Corso (links) en Alano Espanol (rechts) zijn beide kampioen en zeer rastipische rasvoorbeelden.

Alano Espanol Mien is the only spanishchampion outside spain alano is de enigste spaans kampioen buiten spanje

Onze kampioenen. (niet af er komt hier een hele reeks honden!)

Ondanks dat we amper meer shows lopen hebben we toch een groot aantal kampioenen gefokt. We hopen toch ooit de draad weer op te pakken, maar de shows zijn heel erg duur geworden en doordat er geen benching meer is een hele klus om er heen te gaan)


Kleine impressie. Het grote foto album vind u hier onder.


Klik op deze link om meer honden te zien.
Foto album ” Cane Corso’s door ons gefokt”
Foto album ” Puppies en honden in de tuin”
Foto album ” Alano Espanol door ons gefokt”


Hoe het begon.

Ons eerst gefokte Cane Corso Asia was een prachtige dame. Ze is Nederlands jeugdkampioen, Nederlands kampioen, Luxemburgs jeugdkampioen en Luxemburgs kampioen geworden. HDA .
Ook ins onze eerst gefokte Alano Espanol Mien kampioen en HD vrij. Ze is de enigste Spaanse kampioen gefokt en wonend buiten Spanje. Daar zijn we natuurlijk erg trots op. Mien stond eerst geregistreerd in RSCE en nu in het NHSB.

Hoe het verder ging.

Deze uitslagen in gezondheid en show resultaten heeft ons gemotiveerd om door te gaan op de manier die we voor ogen hadden. Niet de eerste de beste reu kiezen voor onze dames maar een gezonde reu met goed karakter kiezen die daarnaast zeer uitmuntend van type is. Ook al betekend dat dat moeite gaat kosten.
Voor veel van onze dekkingen zijn we naar het buitenland afgereisd. Onder andere naar Tjechie en Italie, Duitsland, Spanje e.d. We hebben meerdere keren met gekoeld en bevroren sperma gewerkt door deze uit Spanje te laten opsturen, dekreuen naar Nederland laten vliegen en veel honden uit diverse landen geimporteerd.
Veel van deze honden hebben we ondanks de hoge import en aanschaf kosten af geschreven omdat of karakter, of gezondheid of type niet goed genoeg was.

En nu.

Door onze manier van selecteren zijn we er in geslaagd een mooie lijn op te bouwen die door diverse fokkers wordt en werd ingezet in binnen en buitenland, van Nederland, tot Amerika, Egypte, Afrika en heel veel meer landen, met mooie resultaten.